- 1 szklanka maślanki
- 1-2 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki syropu daktylowego (lub inne słodziwo)
Dodatkowo - mus owocowy
Wszystkie wymienione składniki umieścić w misce. Dokładnie wymieszać mikserem. Rozgrzać suchą patelnię. Wlewać małe porcje ciasta. Przewracać na drugą stronę dopiero wtedy, kiedy na powierzchni placka porobią się dziurki. Smażyć na lekki brązowawy kolor. Placek można smażyć tylko po razie z każdej strony.
Podawać na ciepło z musem owocowym, ale smakują też bez niczego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu