Pappardelle z owocami morza

Pappardelle z owocami morza

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Dla smakoszy owoców morza pyszny makaron  z śmietanowym sosem frutti di mare

Składniki:


makaron 200 gr
owoce morza 300 gr
oliwa z oliwek do smażenia
natka pietruszki
liść laurowy 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 % 250 ml
czosnek 3 ząbki

Sposób przygotowania:

  • na patelni rozgrzewam oliwę dodaję ząbek czosnku
  • dodaję owoce morza
  • wlewam śmietanę ( do gotowania)
  • dodaję liść laurowy oraz pozostałe ząbki czosnku i gotuję tak długo aż śmietana zgęstnieje a sos zrobi się gładki
  • makaron gotuję w osolonej wodzie dodaję do sosu ,doprawiam mieszam
  • podaję posypane obficie natką pietruszki

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy