Kotleciki

Kotleciki

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Przepis na parówki, tym razem kotleciki z parówek. Super nowe kotleciki, są pyszne:) wszyscy się nimi zajadali.

Składniki:

  • 1 duża bagietka
  • 1 czerwona papryka
  • 4 parówki (jako kiełbasa)
  • 4 jajka - składniki dodatkowy
  • sól i pieprz
  • panierka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ulubiony przepis na parówki  mojej rodziny:

  1. Bagietkę kroimy tak jak chleb tylko o grubości 2 cm. Przecinamy w środku przez całość tak aby nie przekroić skórki bagietki.
  2. Parówki przecinamy na pół, połówkę parówki wkładamy do środka bagietki.Czerwoną paprykę kroimy na wąskie paseczki. 2 paski papryki wkładamy do bagietki tak aby parówka była w środku.Solimy i pieprzymy.
  3. Gotowe bagietki zanurzamy w rozkłóconym jajku ze szczyptą soli a później obtaczamy w panierce wymieszanej z bułką tartą.
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Obiad gotowy.

Smacznego!

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy