Kotleciki
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
4 Ocen
Ilość porcji: 8
Przepis na parówki, tym razem kotleciki z parówek. Super nowe kotleciki, są pyszne:) wszyscy się nimi zajadali.
Składniki:
- 1 duża bagietka
- 1 czerwona papryka
- 4 parówki (jako kiełbasa)
- 4 jajka - składniki dodatkowy
- sól i pieprz
- panierka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ulubiony przepis na parówki mojej rodziny:
- Bagietkę kroimy tak jak chleb tylko o grubości 2 cm. Przecinamy w środku przez całość tak aby nie przekroić skórki bagietki.
- Parówki przecinamy na pół, połówkę parówki wkładamy do środka bagietki.Czerwoną paprykę kroimy na wąskie paseczki. 2 paski papryki wkładamy do bagietki tak aby parówka była w środku.Solimy i pieprzymy.
- Gotowe bagietki zanurzamy w rozkłóconym jajku ze szczyptą soli a później obtaczamy w panierce wymieszanej z bułką tartą.
- Smażymy na rozgrzanym oleju.
Obiad gotowy.
Smacznego!