1,20 kg ziemniaków ugotowanych
1 jajko
40 dag mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
do smaku sól
Ziemniaki mielimy wsypujemy mąkę ziemniaczaną, całe jajko i sól do smaku. Robimy gładką masę jak na kluski śląskie. Dzielimy ją na pięć równych części i formułujemy z niej rulon w środku którego robimy otwór ręką aby można było włożyć do niego parówkę i zalepić tak zeby jej nie było widać. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na parówki na rumiano.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu