Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na pastę jajeczną z makrelą jest prosty, każdy go może wypróbować. Na świezym chlebie taka pasta jajeczna z makrelą to niebo w gębie :)

Składniki:

  • 3 jajka gotowane na twardo
  • wędzona makrela
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek majonezu
  • może być szczypiorek

Sposób przygotowania:

Przepis na pastę jajeczną czyli pasta jajeczna w kilku krokach:)

  1. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Teraz musimy przygotować makrelę, obieramy ją ze skóry i mięso widelcem oddzielamy od ości. Makrelę można ładnie oddzielić od ości, ale warto dokadnie sprawdzić, żeby ich nie było, żeby później nie było niespodzianki.
  3. Ostudzone jajka kroimy w kostkę i dokładamy do nich rozdrobione mięso. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Solimy i pieprzymy do smaku, a następnie dokładamy kilka łyżek majonezu, zeby nasza pasta jajeczna przybrała postać pasty :)
  5. Można dodać posiekany szczypiorek. Wkładamy na kilkanascie minut naszą pastę jajeczną do lodówki.

Pasta jajeczna gotowa, idealna na kanapki na kolację czy też drugie śniadanie. Warto samemy przygotować taką pastę zamiast kupować. Przepis na pastę jajeczną jak widać jest łatwy a rezultat znakomity.

Smacznego! :)

Autor: Magdalena

Polecamy nasze przepisy