Pasta śniadaniowa - jajeczna z makrelą

Pasta śniadaniowa - jajeczna z makrelą

Ocena: ★

8 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Smaczna pasta jajeczna z makrelą do ciemnego i jasnego pieczywa. Pasta jajeczna jest doskonała na śniadanie dla całej rodziny, a przepis na pastę jajeczną z makrelą jest prosty. Także polecam:)

Składniki:

  • 10 jajek
  • 1 wędzona makrela
  • 25 dag sera żółtego w kawałku
  • 1 cebula
  • 2 małe ogórki kiszone
  • trochę posiekanej natki pietruszki
  • kilka łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na pastę jajeczną z makrelą w kilku krokach:

  1. Najpierw cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
  2. Następnie makrelę obieramy ze skóry, oczyszczamy z ości i kroimy w kawałki.
  3. Składniki mieszamy z cebulą i startym serem na tarce o grubych oczkach.
  4. Dodajemy pokrojone w kostkę ugotowane wcześniej na twardo jajka i posiekaną natkę pietruszki.
  5. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  6. Wszystko mieszamy z musztardą i majonezem.

Pyszna pasta jajeczna z makrelą idealna na śniadanie gotowa. Odstawiamy na chwilę do lodówki i możemy sie zajadać.

Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy