Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek.

Pasta z awokado, szynki, sera żółtego i jajek.

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polecam bardzo smaczną pastę z awokado na kanapki, na śniadanie lub kolację. Wszystkie składniki w tej paście idealnie do siebie pasują. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem.

Składniki:

  • 10 dag sera żółtego
  • 10 dag ulubionej szynki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Przepis na pastę z awokado, szynki, sera żółtego i jajek:

  1. Awokado należy umyć i dokładnie osuszyć, następnie przekroić na pół i usunąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ i przełożyć go do miseczki, następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Zblendowane skrapić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
  2. Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Ser i jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać delikatnie z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Pasta z awokado jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy