Pasta z awokado, szynki, sera zółtego i jajek.

Pasta z awokado, szynki, sera zółtego i jajek.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polecam bardzo smaczną pastę na kanapki, na śniadanie lub kolację. Wszystkie składniki w tej paście idealnie do siebie pasują. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem.

Składniki:

10 dag sera żółtego

10 dag ulubionej szynki

1 dojrzałe awokado

1-2 łyżki majonezu

2 jajka

sól i pieprz do smaku

sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Awokado należy umyć i dokładnie osuszyć, następnie przekroić na pół i usunąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ i przełożyć go do miseczki, następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Zblendowane skrapić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.

2. Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Ser i jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

3. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać delikatnie z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Pasta jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy