Pasta z awokado, szynki, sera zółtego i jajek.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Polecam bardzo smaczną pastę na kanapki, na śniadanie lub kolację. Wszystkie składniki w tej paście idealnie do siebie pasują. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem.
Składniki:
10 dag sera żółtego
10 dag ulubionej szynki
1 dojrzałe awokado
1-2 łyżki majonezu
2 jajka
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Awokado należy umyć i dokładnie osuszyć, następnie przekroić na pół i usunąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ i przełożyć go do miseczki, następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Zblendowane skrapić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
2. Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Ser i jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać delikatnie z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Pasta jest gotowa do podania. Smacznego.