Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Uwielbiam różne pasty do pieczywa.Tym razem przygotowałam pastę z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.Pasta jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku.Najlepiej smakuje z domowym pieczywem.Dodam też,że jest bardzo syta.
Składniki:
1 szklanka czerwonej soczewicy
6 suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
oliwa z suszonych pomidorów według uznania
dowolne suszone przyprawy:bazylia,koperek,chilli,tymianek,natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1.Soczewicę zalać gorącą wodą,ugotować do miękkości i odparować nadmiar płynu.Dokładnie wystudzić.
2.Do przestudzonej soczewicy dać obrany ząbek czosnku oraz suszone pomidory.Dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę.
3.Następnie dodać oliwę z suszonych pomidorów według uznania,tak żeby pasta nie była zbyt sucha,przyprawić do smaku solą,pieprzem i dowolnymi przyprawami.Dokładnie wymieszać.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Pasta z soczewicy i warzyw.
Bardzo smaczna pasta na kanapki,pożywna i bardzo syta,bardzo wyrazista w smaku.Do tego tania w przygotowaniu i bardzo zd...Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.
Uwielbiam różne pasty do pieczywa.Tym razem przygotowałam pastę z czerwonej soczewicy i suszonych pomidoró...Zobacz więcej przepisów na: