Pasta z soczewicy i warzyw.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Bardzo smaczna pasta na kanapki,pożywna i bardzo syta,bardzo wyrazista w smaku.Do tego tania w przygotowaniu i bardzo zdrowa.Czubryca czerwona jest dość pikantna,więc należy dać jej według uznania.Ja dałam pół łyżeczki.
Składniki:
pół szklanki czerwonej soczewicy
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego
czubryca czerwona według uznania
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obrać,umyć,dać do garnka,zalać wodą i ugotować do miękkości,następnie dokładnie odcedzić i dobrze wystudzić.
2.Soczewicę zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości,odparować nadmiar płynu.Ugotowaną soczewicę dobrze wystudzić.
3.Warzywa,soczewicę i koncentrat zmiksować blenderem na gładką masę.Przyprawić do smaku solą i czubrycą czerwoną.Gotowe.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Pasta z soczewicy i warzyw.
Bardzo smaczna pasta na kanapki,pożywna i bardzo syta,bardzo wyrazista w smaku.Do tego tania w przygotowaniu i bardzo zd...Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.
Uwielbiam różne pasty do pieczywa.Tym razem przygotowałam pastę z czerwonej soczewicy i suszonych pomidoró...Zobacz więcej przepisów na: