Pasta z soczewicy i warzyw.

Pasta z soczewicy i warzyw.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Bardzo smaczna pasta na kanapki,pożywna i bardzo syta,bardzo wyrazista w smaku.Do tego tania w przygotowaniu i bardzo zdrowa.Czubryca czerwona jest dość pikantna,więc należy dać jej według uznania.Ja dałam pół łyżeczki.

Składniki:

pół szklanki czerwonej soczewicy

2 marchewki

1 cebula

1 pietruszka

1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego

czubryca czerwona według uznania

sól do smaku

Sposób przygotowania:

1.Warzywa obrać,umyć,dać do garnka,zalać wodą i ugotować do miękkości,następnie dokładnie odcedzić i dobrze wystudzić.

2.Soczewicę zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości,odparować nadmiar płynu.Ugotowaną soczewicę dobrze wystudzić.

3.Warzywa,soczewicę i koncentrat zmiksować blenderem na gładką masę.Przyprawić do smaku solą i czubrycą czerwoną.Gotowe.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy