Pasty są super rozwiązaniem do pieczywa. Ta pasta jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolacje. Do tego jest szybka i bardzo tania w przygotowaniu.
1 pęczek szczypiorku
1 puszka zielonego groszku
2 jajka
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
1. Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić i obrać ze skorupek. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Groszek dokładnie odsączyć z zalewy, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.
3. Szczypiorek opłukać, dokladnie osuszyć i drobno pokroić.
4. Wszystkie składniki pasty ze sobą wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Pasta jest gotowa do podania. Możemy ją schłodzić w lodówce.
6. Smacznego.
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Pasta z zielonego groszku,sera żółtego i białego.
Pasta z groszku zielonego i jajek.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu