Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata.
Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Zblenduj na gładką masę, mieszając sezam z oliwą z oliwek i sokiem z połowy cytryny. Następnie dodaj czosnek (najlepiej upieczony lub podsmażony), ciecierzycę (namoczoną i ugotowaną lub z puszki), pieprz, sól, kumin i trochę wody. Wszystko zblenduj i gotowe! Jeśli chcesz uzyskać bardziej płynną konsystencję, dodaj więcej wody i zblenduj ponownie. Przelej gotowy hummus do miseczki i gotowe.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu