Pasta do chleba z awokado


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 1
Smarowidło do pieczywa z awokado i twarogiem
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- kostka twarogu
- sól, pieprz
- trochę oliwy z oliwek lub oleju - opcjonalnie
Sposób przygotowania:
1. Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i rozgnieść w misce widelcem.
2. Awokado wymieszać dokładnie z twarogiem.
3. Można podlać troszkę oliwą, jeśli jest za suche.
4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Pasta szprotkowa
Błyskawiczna pasta szprotkowa do smarowania pieczywa
Pasta z wędzonej makreli
Pasta do pieczywa
Pasta z pieczonej papryki
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoicze...
Pasta z ciecierzycy
Pasta z czosnkiem do smarowania pieczywa
Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na d...Zobacz więcej przepisów na:
Pasta

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.