Pasta szprotkowa


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 3
Błyskawiczna pasta szprotkowa do smarowania pieczywa
Składniki:
- 100 g wędzonych szprotek
- 3 plasterki cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1.Szprotkom urwać głowy i ogony. Do miseczki wrzucić szprotki, cebulę, natkę pietruszki. Dosypać troszkę soli i pieprz. Wlać oliwę. Zblendować. Gotową pastą smarować pieczywo.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Pasta z tuńczyka
Idealna do pieczywa, pasta z tuńczyka, bardzo czesto zastępuję sklepową wedlinę. W moim domu w zasadzie nie ma tygodnia...
Pasta do chleba z awokado
Smarowidło do pieczywa z awokado i twarogiem
Pasta z wędzonej makreli
Pasta do pieczywa
Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na d...
Pasta z pieczonej papryki
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoicze...Zobacz więcej przepisów na:
Pasta

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.