Pasta z ciecierzycy
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 1
Pasta z czosnkiem do smarowania pieczywa
Składniki:
- 200 g ciecierzycy suchej
- 3 ząbki czosnku
- 100 ml oliwy smakowej lub oleju (ja wykorzystałam olej z pomidorów suszonych)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę moczyć przez całą noc. Potem ugotować ją do miękkości. Ostudzoną, odcedzoną ciecierzycę zblendować z obranym czosnkiem i oliwą lub olejem.Do smaku dodać sól i pieprz. Podawać na pieczywie.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na d...Pasta z pieczonej papryki
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoicze...Pasta z wędzonej makreli
Pasta do pieczywaPasta do chleba z awokado
Smarowidło do pieczywa z awokado i twarogiemPasta szprotkowa
Błyskawiczna pasta szprotkowa do smarowania pieczywaZobacz więcej przepisów na: