Pęczotto z grzybami z zielonym groszkiem to polska wersja tradycyjnego włoskiego dania czyli risotto. Dietetyczna przewaga polskiego pęczotto z grzybami z zielonym groszkiem to zamiana białego ryżu na gruboziarnistą kaszę czyli na pęczak. Pęczak dostarcza węglowodanów złożonych, które powinny stanowić podstawę naszego dziennego jadłospisu,
Aby przygotować pęczotto z grzybami z zielonym groszkiem należy:
Jeśli nie liczymy kalorii można posypać startym parmezanem, smacznego :)
Pęczak ze szpinakiem, grzybami i suszonymi pomidorami
Pęczotto z pieczarkami i jajkiem sadzonym
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu