Pianka truskawkowa

Pianka truskawkowa

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Deser z bitej śmietany i galaretki truskawkowej czyli tak zwana pianka truskawkowa. Delikatny i pyszny.

Składniki:

  • 500 ml śmietany 30%
  • 1 galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Przepis na piankę truskawkową

  1. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną, puszystą masę.
  2. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody. Odstawić do przestygnięcia.
  3. Ostudzoną galaretkę wymieszać dokładnie z ubitą śmietaną.
  4. Przelać do salaterek i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Pianka truskawkowa gotowa. Smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy