Pieczarki faszerowane mogą być zarówno przystawką, jak i alternatywą dla ziemniaków, bądź ryżu podawanego do ulubionego schabowego lub innej porcji mięsa. Przepis na moje ulubione pieczarki faszerowane wziąłem od siostry. Pieczarki faszerowane według tego przepisu są lekkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.
Farsz:
A oto mój przepis na faszerowane pieczarki:
Pieczarki faszerowane podaję z pieczywem i korniszonami. Czasami kapelusze wypełnione farszem posypuję startym żółtym serem i wtedy je zapiekam. W takiej, czy innej wersji, faszerowane pieczarki są świetną przekąską. Smacznego!
Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką
Pieczarki faszerowane ziemniakami i serem
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu