4 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
1 ząbek czosnku
trochę posiekanej natki pietruszki
sól. pieprz, słodka mielona papryka, jarzynka, przyprawa do mięsa
mielonego
tłuszcz do posmarowania keksówki
odrobina bułki tartej
1.Do mięsa dodajemy surowe jajko, rozgnieciony ząbek czosnku, natkę
pietruszki i przyprawy. Razem łączymy.
2.Keksówkę o wym. 30 cm x 10 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
3.Wykładamy połowę mięsa, wzdłuż foremki układamy całe jajka.
4.Przykrywamy resztą mięsa, dociskamy.
5.Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika.
6.Pieczemy w temp. 180 st. około godziny.
Pieczeń rzymska z niespodzianką :)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu