kminek do smaku
5 łyżek śmietany
maggi w płynie do smaku
2 łyzki mąki
mąka do obtoczenia
smalec 2- 3 łyżki
ostra papryka w proszku 0,5 łyżeczki
sól pieprz do smaku
Mięso wieprzowe myjemy osuszamy i kroimy na duże kawałki, obtaczamy każdy w mące pszennej i smażymy z obu stron na rozgrzanym smalcu do zrumienienia ciągle przewracając. Mięso usmażone dajemy do garnka zalewamy troszkę wodą i gotujemy na małym gazie. Dodajemy do smaku kminek i paprykę w proszku.
Śmietanęieszam yz 2 łyzkami mąki i wlewamy do mięsa zagęszczamy sos, chwilkę gotujemy, gasimy, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Podajemy z ziemniakami.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu