karkówka z żurawiną i morelami
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
29 Ocen
Ilość porcji: 4
Sprawdzony przepis na pieczoną karkówkę na słodko- z suszoną żurawiną i morelami.
Składniki:
1 kg karkówki
4 łyżki mąki
5 dag suszonej żurawiny
5 dag suszonych moreli
szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
Mięso należy pokroić w grubsze plastry, a nastepnie przyprawić solą i pieprzem, obtaczyć lekko w mące. Na patelni podsmażyć każdy kawałki mięsa z obu stron. Lekko podsmażone plastry karkówki układamy w żaroodpornym naczyniu. Wlewamy pół szklanki wody, posypujemy suszoną żurawinę oraz morele. Piec ok. 1 h w temp. 170 stopni.
# Tagi:
Autor: AsiaK
Polecamy również
Pieczona karkówka – najprostszy przepis
Pieczona karkówka jest wyśmienitym daniem nawet na uroczysty obiad. Podana z warzywami i ziemniakami to klasyka s...Soczysta pieczona karkówka
Pieczona karkówka to idealny pomysł, gdy szybko chcemy przyrządzić obiad i zależy nam, żeby to było coś mięsnego....Karkówka pieczona z anyżem
Karkówka o słodkim smaku anyżu i ostrości musztardyKarkówka Pieczona.
Szybki obiad dla leniwych.Pieczona karkówka - wyśmienity obiad
Pieczona karkówka, któż z nas jej nie lubi. Soczyste mięso, wyraziste przyprawy. Niepowtarzalny aromat. Pi...Zobacz więcej przepisów na: