karkówka z żurawiną i morelami

karkówka z żurawiną i morelami

Ocena: ★

29 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na pieczoną karkówkę na słodko- z suszoną żurawiną i morelami.

Składniki:

1 kg karkówki
4 łyżki mąki
5 dag suszonej żurawiny
5 dag suszonych moreli
szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Mięso należy pokroić w grubsze plastry, a nastepnie przyprawić solą i pieprzem, obtaczyć lekko w mące. Na patelni podsmażyć każdy kawałki mięsa z obu stron. Lekko podsmażone plastry karkówki układamy w żaroodpornym naczyniu. Wlewamy pół szklanki wody, posypujemy suszoną żurawinę oraz morele. Piec ok. 1 h w temp. 170 stopni.

Autor: AsiaK

Polecamy nasze przepisy