Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami

Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polecam przepis na pyszne jabłka. W sam raz na podwieczorek. Ja je uwielbiam. Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami - zdrowa i smaczna przekąska.

Składniki:

  • pół szklanki orzechów włoskich
  • pół szklanki rodzynek
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

Przepis na jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami:

  1. Umyte i osuszone jabłka wydrążam, uważam, żeby ich nie przebić.
  2. Orzechy miksuję blenderem, dodaję cukier i syrop, można zmiksować tak, żeby orzechy były w malutkich kawałkach, dodaję rodzynki i mieszam.
  3. Nadzieniem napełniam wydrążone jabłka. Układam je w formie do pieczenia i piekę do miękkości i tak około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami podaję gorące i życzę smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy