· ziemniaki ilość zalezy ile potrzeba ja użyłam 6 szt.
· 25 dag pieczarek
· 20 dag sera żółtego
· Sól
· pieprz
· Cebula
· Olej do smażenia
1. Myjemy ziemniaki i gotujemy w mundurkach
2. Gdy są już dobre odlewamy wodę i obieramy, kroimy na pół i łyżką wydrążamy część miąższu aby powstały miseczki.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Pieczarki mieszamy z serem.
7. Ziemniaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.
8. Łódeczki napełniamy farszem.
9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
Ziemniaki z męsem i sosem barbecue
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu