Barzdo miękki i apetyczny piernik. Można zajadać się nim do woli, długo trzyma fajny wilgotny smak.
1 szkl oleju
1 szkl miodu
1 szkl cukru
1 szkl esencji z herbaty
1,5 łyzeczki sody
1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
4 jaja
3,5 szk mąki
1 łyzka kakao
marmolada wieloowocowa
Przygotujmy ciasto oddzielone od żółtek białka ubijamy wraz z cukrem na sztywno i mieszamy z resztą składników. Wylewamy do trzech dużych blach i pieczemy. Ciasto przekładamy marmoladą i masą zrobioną z utartego masła z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Udekorować polewą czekoladową.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu