Takie pierogi są niezwykle pyszne i syte.Połączenie kapusty kiszonej i kaszy jaglanej to bardzo dobry pomysł.I kapusta i kasza jaglana są bardzo zdrowe,więc warto po nie sięgać,zwłaszcza w okresie zimowym.
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
około 2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli
Farsz:
50 dag kiszonej kapusty
1 szklanka kaszy jaglanej
1 cebula
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
przyprawa do dań z kapusty
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
masło do smażenia
1 duża cebula
1.Kapustę wypłukać,zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości,nastepnie dokładnie odcedzić.
2.Cebule obrać,pokroić w kostkę i usmażyć do zrumienienia na oleju.Następnie przełożyć wraz z olejem na którym się smażyła do kapusty,całość razem chwilę przesmażyć przyprawiając do smaku solą,pieprzem i przyprawą do kapusty.
3.Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie,dokładnie osączyć,następnie ugotować do miękkości.Ugotowaną przełożyć do kapusty i dokładnie wymieszać.Farsz wystudzić.
4.Z mąki soli i ciepłej wody zagnieść ciasto.
5.Na stolnicy posypanej mąką wałkować ciasto,wykrwać krążki,nakładać farsz i zlepiać formując pierogi.
6.Tak przygotowane pierogi gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię.Następnie odcedzić.
7.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i usmażyć na maśle do zrumienienia.
8.Na talerze nakładać pierogi i polewać usmażoną cebulką z masłem.Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu