Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

tradycyjne pierogi z mięsem , często robione w moim tradycyjnym domu , u mnie znacznie rzadziej z braku wolnego czasu :)

Składniki:

ciasto :
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

farsz:
majeranek
cebula biała 1 sztuka
boczek do okraszenia
cebula do okraszenia
karkówka 0,5 bez kości

Sposób przygotowania:

farsz :

mięso mielę z podsmażoną cebulą.
dodaję sól i pieprz oraz majeranek.

ciasto:

mąkę przesiewam na blat ,powoli wlewam gorącą wodę, po chwili dodaję
jajko ,sól i zagniatam ciasto.

Rozwałkowuję ciasto ,szklanką wycinam krążki na które kładę po porcji farszu, sklejam.
Z racji że farsz jest z surowego mięsa pierogi gotuję od wypłynięcia jeszcze 3 minuty.

podaję podsmażone z cebulką i boczkiem.

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy