0,5 szkl śmietany
12,5 dag margaryny
25 dag mąki
2 dag drożdży
Nadzienie:
3 jabłka
¼ szkl wody
4 łyżki cukru
1 budyń śmietankowy
Sok z cytryny
Dodatkowo:
1 jajo
Cukier
Zacznijmy od przygotowania nadzienie do pierożków:
Zacznijmy od obrania jabłek , pokrojenia ich w kostkę i pokropienia sokiem z cytryny. Nastepnie dodajemy do nich cukier i wlewamywodę i gotujemy do miękkości. Budyń śmietankowy gotujemy w mniejszej ilosci niż napisane na opakowaniu. . Studzimy i mieszamy a chłodnymi jabłkami.
Przygotowujemy ciasto:
Z mąki pszennej, margaryny, drożdży i śmietany zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka, na każdy nakładamy troszkę budyniu i zlepiamy jak pierogi. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy około 15 minut na złocisty kolor w 180 stopniach .
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu