Pierożki z jabłkiem

Pierożki z jabłkiem

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 50

Pierożki z jabłkiem- takie proste serowe pierożki, bardzo takie ciasto a bardzo smaczne są z cukrem pudrem.

Składniki:

25 dagmąki pszennej
25 dag sera białego mielony 
margaryna 
cukier puder 
5 jabłek

Sposób przygotowania:

Obrane jabłka należy pokroić w ósemki. nasienne i kroimy w ósemki.  Z mąki pszennej,twarogu i tłuszczu- robimy ciasto na stolnicy rozwałkowuejmy na  cztery milimetry i wykrawamy szklanką krążki.

Na każdy krażek na brzegu dajemy jabłko i sklejamy jak pierogi ale tylk osame końce. Gotowe układmay na formie natłuszczonej i pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 30 minut. 

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy