Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną

Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

filet z piersi indyka w nowej odsłonie pieczony z suszoną żurawiną i winnym jabłkiem

Składniki:


pierś z indyka pół kg
Przyprawa do drobiu 2 łyżeczki
jabłko wnne 1 sztuka
żurawina suszona kilka sztuk
miód prawdziwy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  • mięso umyj, do miseczki wsyp przyprawę oraz miód
  • wymieszaj natrzyj mięso
  • odstaw na 2 godz
  • jabłko obierz , wykrój gniazdo nasienne
  • pokrój w plastry
  • mięso owiń w folię ,w środek włóż jabłka i żurawinę
  • przełóż na blaszkę
  • piecz 30 minut w 180 stopniach

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy