Kurczak z kukurydzą i pieczarkami w sosie curry

Kurczak z kukurydzą i pieczarkami w sosie curry

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Pyszna i aromatyczna potrawa idealna na zimowe obiady.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka około 40-500 gram
kukurydza z puszki 1/2 szkalnki
pieczarki 10 sztuk
cebula biała  1 sztuka
Imbir starty 1 łyżeczka
Masło  2 łyżeczki
Curry 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  • pierś pokrój na dużą kostkę
  • podsmaż na maśle
  • pieczarki przekrój na cztery części i podsmaż razem z pokrojoną cebulą
  • dodaj curry i starty imbir ,wymieszaj ,dodaj kukurydzę i podsmażoną pierś ,dopraw ,podawaj na ciepło

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy