Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Danie lekkie i mało pracochłonne, a efekt powalający, smak wyśmienity lekko słodki z wyczuwalna nuta musztardy. Tylko nazwa skomplikowana: Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie podana z duszona cukinią i nerkowcami

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • cukinia zielona 1 sztuka
  • nerkowce garść
  • masło 1 łyżka do smażenia
  • marynata:
  • musztarda miodowa 2 łyżki
  • miód 1 płaska łyżka

Sposób przygotowania:

Przepis na Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie:

  1. Pierś umytą i osuszona kroję na mniejsze plaskie kawałki
  2. W miseczce mieszam miód i musztardę
  3. Dokładnie nacieram każdy kawałek mięsa, odstawiam na 3-4 godziny aby mięso skruszało i przeszło smakiem
  4. Na patelni rozpuszczam małsło, podsmażam mięso
  5. Cukinię kroję na półplastry, dodaję do mięsa, duszę około 10 minut na koniec dorzucam nerkowce

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie podaję na ciepło z duszona cukinią i nerkowcami. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy