Pierś kurczaka z ananasem

Pierś kurczaka z ananasem

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Smaczne i zdrowe danie z piersi kurczaka i świeżego ananasa to propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

Składniki:

  • pierś z kurczaka 2 sztuki
  • marynata:
  • miód  3 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • sok z 1 cytryny
  • sól 1/2 łyżeczki

oraz:

  • ananas świeży
  • masło

Sposób przygotowania:

Przepis na pierś kurczaka z ananasem:

  1. Piersi umyć i przeciąć na pół.
  2. Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać miód z musztardą, dodać sól oraz wyciśnięty sok z cytryny
  3. Marynować pierś około 5 godzin, po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni 30 minut z funkcją grill.
  4. Świeżego ananasa obrać i pokroić w dużą kostkę, na patelni rozpuścić masło, dodać ananasa, dusić okoó 10 minut.
  5. Upieczoną pierś pokroić w plastry, ułożyć na talerzu w towarzystwie uduszonego ananasa.

 

Pierś kurczaka z ananasem gotowa do jedzenia. Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy