Pierś w sosie śmietankowym

Pierś w sosie śmietankowym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na pierś z kurczaka w sosie śmietankowym - kolejny pomysł na niedzielny obiad! Polecam sprawdzony przepis na pierś z kurczaka, bo obiad jest pyszny!

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • Pęczek natki pietruszki
  • 15 dag sera żółtego
  • 0,5 szkl śmietany
  • 1 cebula
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na pierś z kurczaka w sosie:

  1. Mięso z kurczaka myjemy i kroimy w grubszą kostkę, a następnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  2. Smażymy na oleju i wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem.
  3. Natkę pietruszki drobno siekamy, a obraną cebulę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na dużej tarce. Do śmietany dodajemy ser, cebulę i natkę pietruszki.
  4. Sosem zalewamy mięso i pieczemy do 30 min w 200  stopniach. Podajemy z sałtkami ziemniakami. 

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy