Piersi z kurczaka w warzywach

Piersi z kurczaka w warzywach

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na pierś z kurczaka - rewelacyjne mięso w warzywach, każdemu posmakuje, polecam mój sprawdzony przepis na kurczaka na obiad!

Składniki:

  • 50 dag piersi
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 papryki
  • 15 dag cebuli
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • Łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • Tymianek do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Słodka mielona papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w warzywach sprawdzony przepis:

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cząstki o średniej wielkości.
  2. Papryki dowolnego koloru kroimy w dużą kostkę, cebulę w piórka.
  3. Do bulionu dajemy olej i pokrojony drobno czosnek.
  4. Mięso kroimy w paski, posypujemy pieprzem, solą i papryką w proszku. Mięso z kurczaka mieszamy z wszystkimi warzywami, dajemy na blachę, polewamy bulionem i posypujemy tymiankiem.
  5. Pieczemy do 35 min w 200 stopniach. Podajemy z pieczywem. 

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy