0,5 puszki kukurydzy
1 szt ciasa francuskiego
20 dag sera żółtego
4 szt pieczarek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 jajko
przyprawa do pizzy
Zacznijmy od pokrojenia papryki w kostkę a obrane pieczarki w plasterki. Ser żółty zetrzyjmy na dużej tarce.
Z ciasta wycinamy szklanką lub kubkiem kółeczka i smarujemy je rozkłóconym jajkiem, koncentratem pomidorowym i posypujemy przyprawą do pizzy. Nastenie na każdy krażek dajemy po trochu pieczarek, kukurydzy i papryki, wierzch posypujemy serem. Pizzerki pieczemy około 25 minut na wysmarowanej tłuszczem formie.
Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Podajemy z keczupem.
Chrupiące kości - przekąska z pizzy
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu