cukier wanilinowy
1 kg jabłek
10 dag wiórek kokosowych
35 dag maki pszennej
7 jaj
2 łyzeczki proszku do pieczenia
20 dag cukru do ciasta + 1 szkl cukru do piany
Na początku zacznijmy zrobić ciasto:
Tłuszcz z cukrem 5 żótkami i 2 całymi jajkami ucieramy mikserem. Wsypujemy po trochu mąki i ucieramy na końcu dajemy proszek do pieczenia. Ciało dajemy na dużą formę.
Jabłka obiaramy i kroimy na ćwiartki które następnie ukłądamy na cieście i przykrywamy pianą wykonaną jak napisane nizej.
Z pozostałych białęk ubijamy pianę wraz z cukrem, na końcu wsypujemy wiórki kokoswe. Ciasto pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu