Placuszki z cukinii.

Placuszki z cukinii.

Ocena: ★

12 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na placuszki z cukinii. Panierowane i smażone placuszki z cukinii to mój pomysł na pyszny i bezmięsny obiad. Polecam przepis na placki z cukinii.

Składniki:

  • 1 niewielka cukinia
  • olej do smażenia
  • około 1 szklanka mąki pszennej
  • sól do smaku
  • woda zimna
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Przepis na placuszki z cukinii w kilka chwil:

  1. Najpierw mąkę mieszamy z wodą tak, żeby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Solimy.
  2. Teraz cukinię myjemy, osuszamy i obieramy, następnie kroimy w cienkie plasterki, każdy plasterek oprószamy solą i zanurzamy z obu stron w cieście. Następnie panierujemy w bułce tartej.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do miękkości i zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Pyszne placuszki z cukinii gotowe. Można podawać.

Smacznego!

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy