Bardzo dobre placuszki, kiedyś robiły nasze Babcie.Polecam na podwieczorek dla łasuchów.
· 10 łyżek mąki pszennej
· Szczypta soli
· 400 ml. Mleka zsiadłego
· 2 duże jabłka
· Olej do smażenia
· Cukier puder do posypki
· 2 łyżki cukru
· 2 jajka
· 1 łyżka sody
1. Cukier, mąkę, sodę ,sól, jajka, mleko zsiadłe, wszystkie te składniki mieszamy razem ze sobą w misce.
2. Obieramy jabłka ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach, po czy przekładamy do miski i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto.
4. Placki smażymy z obu stron.
5. Gdy trochę przestygną obsypujemy cukrem pudrem.
6. Smacznego.
Placuszki z płatkami owsianymi, jabłkiem i rodzynkami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu