Placuszki z kukurydzy i groszku.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 4
Te placuszki smakują na ciepło jak i na zimno. Na śniadanie, na kolację lub nawet na obiad. Polecam, bo są pyszne.
Składniki:
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku zielonego
4 jajka
6 łyżek mąki pszennej
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
dowolny ktechup
10 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Groszek i kukurydzę odsączamy dokładnie z zalewy.
3. Jajka miksujemy z mąką na gładką masę.
4. Do masy dodajemy połowę sera żółtego, groszek i kukurydzę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
5. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki po kilka minut w każdej strony.
6. Gorące placuszki posypujemy serem żółtym i podajemy udekorowane ketchupem. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Warzywne placuszki z twarożkiem.
Kolejna moja propozycja na bezmięsny obiad. Pyszne warzywne placuszki z twarożkiem. Dodam też, że z przepisu wychodzi ok...Placuszki z serem żółtym
Idealne placuszki dla dzieci. Można w nich przemycić wiele składników - warzywa, ser, wędlinęPlacki buraczkowe dla niemowląt
Smaczne placuszki warzywne z dodatkiem mięsaPlacuszki selerowo-marchewkowe dla niemowląt
Pełne witamin placuszki warzywne dla maluszkaPlacuszki z warzyw
Placuszki z warzyw są bardzo smaczne i zdrowe. ich dodatkowym atutem jest szybkość wykonania. Można je podać z ulub...Zobacz więcej przepisów na: