Placuszki z kukurydzy i groszku.

Placuszki z kukurydzy i groszku.

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Te placuszki smakują na ciepło jak i na zimno. Na śniadanie, na kolację lub nawet na obiad. Polecam, bo są pyszne.

Składniki:

1 puszka kukurydzy

1 puszka groszku zielonego

4 jajka

6 łyżek mąki pszennej

olej do smażenia

sól i pieprz do smaku

dowolny ktechup

10 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Groszek i kukurydzę odsączamy dokładnie z zalewy.

3. Jajka miksujemy z mąką na gładką masę.

4. Do masy dodajemy połowę sera żółtego, groszek i kukurydzę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

5. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki po kilka minut w każdej strony.

6. Gorące placuszki posypujemy serem żółtym i podajemy udekorowane ketchupem. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy