Te placuszki smakują na ciepło jak i na zimno. Na śniadanie, na kolację lub nawet na obiad. Polecam, bo są pyszne.
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku zielonego
4 jajka
6 łyżek mąki pszennej
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
dowolny ktechup
10 dag sera żółtego
1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Groszek i kukurydzę odsączamy dokładnie z zalewy.
3. Jajka miksujemy z mąką na gładką masę.
4. Do masy dodajemy połowę sera żółtego, groszek i kukurydzę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
5. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki po kilka minut w każdej strony.
6. Gorące placuszki posypujemy serem żółtym i podajemy udekorowane ketchupem. Smacznego.
Warzywne placuszki z twarożkiem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu