- 2 łyżki kukurydzy
- 2 grube plastry sera żółtego
- 2 grube plastry szynki
- przyprawy - pieprz, majeranek i in
- 2-3 łyżki maki pszennej
do placuszków można dodawać różne warzywa, pieczarki itp
W misce roztrzepać widelcem jajka. Do jajek dodać kukurydzę i pokrojone w kostkę ser żółty i szynkę. Dodać przyprawy, wymieszać. Dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Konsystencja ma być raczej rzadka.
Smażyć na niedużej ilości tłuszczu z obu stron na złoto. Podawać na ciepło
Placuszki z kukurydzy i groszku.
Warzywne placuszki z twarożkiem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu