Polędwiczki z żurawiną
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Aromatyczne, mięciutkie miąsko z dodakiej żurawiny
Składniki:
· 1 polędwiczka
· kubek Cebuli ( posiekana)
· 2 łyżki suszonego Rozmarynu
· 1 opak. żurawiny suszonej
· 2 łyżki octu Balsamicznego
· 1 kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· 3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Polędwiczki z cukinią
Polędwiczki z cukinią to idealna przystawka przed głównym daniemPolędwica wieprzowa z grzybami w cieście francuskim
Wykwintne, ale dość łatwe w przygotowaniu danie. Polędwica wieprzowa z grzybami w cieście francuskim - w sam raz na nied...Polędwiczki w sosie serowym
soczyste mięso w sosie serowym z dodatkoiem warzyw sezonowychPrzepyszne Polędwiczki w sosie grzybowym
Moje dzieci tą potrawę uwielbiająRoladki z polędwicy nadziewane kozim serem
Przepis na roladki z polędwicy wieprzowej faszerowanej kozim serem z pieczonymi ziemniaczkami poleca się na pyszny obiad...Zobacz więcej przepisów na: