Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Robiłam kiedyś podobne danie z kaczką i była pyszna, teraz chciłam wypróbować z polędwiczkami i wyszły pyszne.
Składniki:
· 60 dag polędwiczki wieprzowe
· opakowanie żurawiny
· 3 gruszki
· Przyprawa do mięsa
· Sól
· 1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1. Obieramy mięso z błonek, solimy i przyprawiamy przyprawą, następnie umieszczamy w woreczku do pieczenia.
2. Obieramy gruszki i kroimy na cząstki, dodajemy do mięsa.
3. Umieszczamy żurawinę w woreczku.
4. Zamykamy woreczek.
5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C
6. Po upieczeniu polędwiczki kroimy na kawałki i układamy na półmisku.
7. Wykładamy na mięso gruszki.
8. Sos z żurawiną zlewamy do małego garnka.
9. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy sos.
10. Sosem polewamy polędwiczki.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Przepyszne Polędwiczki w sosie grzybowym
Moje dzieci tą potrawę uwielbiająPolędwiczki wieprzowe duszone w winie
Wieprzowina nie jest ulubionym mięsem dietetyków ze względu na sporą zawartość tłuszczu; jednak polędwiczki wiepr...Polędwiczki wieprzowe duszone ze śliwkami
Mięso polędwiczek wieprzowych jest soczyste, kruche i stosunkowo, zawiera mało tłuszczu - 100g zawiera jedynie 5g. Pod w...Nadziewane polędwiczki
Pieczarki zmieszane z cebulką i koncentratem pomidorowym to idealny farsz w połączeniu z polędwiczkąPolędwica wieprzowa z grzybami w cieście francuskim
Wykwintne, ale dość łatwe w przygotowaniu danie. Polędwica wieprzowa z grzybami w cieście francuskim - w sam raz na nied...Zobacz więcej przepisów na: