Polędwiczki z zurawną i gruszkami

Polędwiczki z zurawną i gruszkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Robiłam kiedyś podobne danie z kaczką i była pyszna, teraz chciłam wypróbować z polędwiczkami i wyszły pyszne.

Składniki:

·       60 dag  polędwiczki wieprzowe

·       opakowanie żurawiny

·       3 gruszki

·       Przyprawa do mięsa

·       Sól

·       1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

1.   Obieramy mięso  z błonek, solimy i przyprawiamy przyprawą, następnie umieszczamy w woreczku do pieczenia.

2.   Obieramy gruszki i kroimy na cząstki, dodajemy do mięsa.

3.   Umieszczamy żurawinę w woreczku.

4.   Zamykamy woreczek.

5.   Zapiekamy 30 minut w 180˚C

6.   Po upieczeniu  polędwiczki kroimy na kawałki i układamy na półmisku.

7.   Wykładamy na mięso gruszki.

8.   Sos z żurawiną zlewamy do małego  garnka.

9.   Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy sos.

10.        Sosem polewamy polędwiczki.

11.        Danie gotowe.

12.        Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy