Mieta musi być koniecznie ja nie dodałam na początku to potrawka nie miała takiego dobrego aromatu.
· 50 dag. fileta z indyka
· Kilka listków mięty
· 15 dag pieczarek
· Cebula
· Olej do smażenia
· Przyprawa do indyka
· 1 puszka brzoskwiń
· 1 puszka kukurydzy
· Sól
1. Mięso kroimy w kostkę dodajemy do cebuli.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na oleju.
3. Fileta posypujemy przyprawą do indyka oraz solą.
4. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pieczarki oraz kukurydzę razem z zalewą.
5. Sok z brzoskwiń wlewamy do mięsa a brzoskwinie kroimy w kostkę.
6. Na koniec dodajemy brzoskwinie oraz drobno pokrojoną mięte, chwilę prużymy.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.
Potrawka z kurczaka z warzywami
Potrawka z kurczaka z warzywami
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym z lubczykiem
Potrawka z kurczaka z grzybami leśnymi
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu