Potrawka z kaszą jęcznienną z pesto pietruszkowym i paprykowym indykiem

Potrawka z kaszą jęcznienną z pesto pietruszkowym i paprykowym indykiem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Smaczna  i zdrowa kasza z dodatkiem natki pietruszki bogatej w witaminę C , to idealne danie dla zapracowanych :)

Składniki:

kasza jęczmienna 100 gram

pesto pietruszkowe:

pietruszka

sól i pieprz do smaku

oliwa z oliwek 2 łyżki

ząbek czosnku

sok z cytryny 2 łyżki

pierś indyka 1/2 kg

papryka słodka mielona 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  • przygotuj pesto : natkę pietruszki zmiksuj z oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem,sokiem z cytryny  oraz ząbkiem czosnku
  • ugotuj kaszę ,ciepłą pomieszaj z pesto
  • pierś pokrój na drobną kostkę , posyp paprtką odstaw na godzinę
  • usmaż na patelni, dodaj kaszę z pesto ,całość wymieszaj
  • podawaj na ciepło

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy