· 50 dag buraków z barszczu lub konserwowych
· 4-5 Ogórków konserwowych
· Cebula czerwona
· Majonez
· Pieprz
· Sól
· 4 jajka
1. Buraki wykorzystujemy które nam zostały z barszczu, ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
2. Kroimy ogórki w drobną kostkę.
3. Cebulę obieramy i również kroimy drobno.
4. Jajka gotujemy i po ugotowaniu drobno siekamy.
5. Wszystkie składniki razem mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Dokładamy majonez, mieszamy.
7. Sałatka Gotowa.
8. Smacznego.
Sałatka z kalafiora i rzodkiewek
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu