- 5 ogórków konserwowych
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżka posiekanego świeżego koperku
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
Kalafior umyć, podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie na lekko twardo. Ostudzić.
Kukurydzę odcedzić.
Ogórki odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Jajka obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu