Wiosna to czas gdy z chęcią sięgamy po wiosenne warzywa. Sałatki są lekkie, zdrowe i pyszne. Polecam.
pół małej cebuli
pół ogórka zielonego ( szklarniowego )
dowolna ilość rzeżuchy
składniki na sos:
odrobina soku z cytryny
słodka papryka mielona ( według uznania )
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy
1. Warzywa myjemy, osuszamy i obieramy.
2. Ogórek kroimy w półplasterki, a cebulę w cieniutkie półplasterki.
3. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy.
4. Ogórek mieszamy z cebulą, polewamy sosem i posypujemy dowolną ilością rzeżuchy. Sałatkę podajemy od razu po przygotowaniu.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu