Sałatka z ryżykiem

Sałatka z ryżykiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Makaronowa sałatka z warzywami i szynką

Składniki:

- 250 g makaronu typu „ryżyk”
- duży ogórek zielony
- szynka konserwowa (3-4 grube plastry)
- puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- koperek świeży
- majonez
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować, odcedzić, odstawić do całkowitego przestygnięcia. Ogórek dokładnie umyć i bez obierania pokroić w drobną kostkę. Pokroić drobno szynkę i paprykę. Odsączyć kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekany koperek. Całość wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

# Tagi:

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy