· 1 Cebula
· połowę kalafiora
· Pieprz
· Sól
· majonez
· 2 pomidory
· 1 pęczek rzodkiewki
· 2 ogórki świeże
· 5 jajek
· ½ pęczka szczypiorku
1. Gotujemy jajka na twardo.
2. Gotujemy Kalafior w osolonej wodzie.
3. Kroimy rzodkiewki drobno, wkładamy do miski.
4. Następnie kroimy ogórka w kostkę i przekładamy do rzodkiewki.
5. Pomidora również kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw.
6. Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
7. Jajka po ugotowaniu obieramy i drobno kroimy.
8. Kalafior ugotowany dzielimy na różyczki.
9. Szczypiorek drobno siekamy.
10. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Dodajemy majonez.
12. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
13. Sałatka gotowa.
14. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu