Jajka faszerowane z oliwkami

Jajka faszerowane z oliwkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

świetna przystawka, którą zajadają się dorośli i dzieci

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • 14 czarnych oliwek bez pestek
  • sardynki z puszki 
  • łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Do miseczki wydrąźyć żółtka.

2. Żółtka wymieszać dokładnie z sardynkami z puszki (wcześniej odsączonymi z zalewy). Najlepiej jest rozgniatać wszystko widelcem.

3. Do masy rybno-żółtkowej dodać łyżeczkę majonezu i przyprawy do smaku.

4. Masą napełniać obficie białka jaj.

5. Udekorować oliwkami - układając je w kształt pająka. Robi się to następująco: oliwę przekrajamy wzdłuż na pół. Jedną połówkę oliwki kładziemy na jajko. Z drugiej połówki wykrajamy paski, które stanowić będą "odnóża pająka".

 

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy